MATKA VIENAN KARJALAAN KALEVALAN LAULUMAILLE JA SOTAHISTORIAAN - 18.-21.9.2019

Järj. Holapan sukuseura & Tilausmatkat Oy / Matka-Moilanen

Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi; lähteäni laulamahan, sanoja sanelemahan; sanat suussani sulavat, kielelleni kerkiävät, hampahilleni hajoovat.
Vielä on vapaita paikkoja jäljellä ja ehtii ilmoittautua! Lähtöä Kajaanista on aikaistettu, jotta 1.päivän runsas ohjelma ehditään viedä läpi.

Alustava ohjelma:
1. pv. Keskiviikko 18.9. Lähtö aamulla klo 8 Kajaanista (rautatieasema) kohti raja-asemaa (Vartius), rajan ylitys jonka jälkeen tulo Kostamukseen. Kostamuksessa valuutan vaihtoa ja nopeat ostokset. Matka jatkuu kalevalaisiin kyliin, Vuokkiniemi & Vuoninen ja Uhtualle, Kis-Kis kukkulat, Eldanka-järvi ja Kalevalaan, jossa majoittuminen/ hotelli Welt ja illallinen. (Kostamus – Kalevala 160 km)
2. pv. Torstai. Aamiaisen jälkeen tutustumista Kalevalaan. Matka jatkuu kohti Jyskyjärveä, jossa tutustumista kylään, majoittuminen perheisiin, illallinen ja saunominen (Kalevala – Jyskyjärvi n. 150 km). Ruokailut ja majoitus kylän taloissa.
3. pv. Perjantai. Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Kostamusta, jossa tutustuminen kaupunkiin, ostosten tekoa, majoittuminen ja illallinen hotelli Fregatissa.
4. pv. Lauantai 21.9. Aamiaisen jälkeen lähtö rajalle ja tulo Kajaaniin, josta ehtii vielä Helsingin iltapäivä junalle tai autolla kotiin samana iltana.
Matkalla meillä on kaksi pääteemaa: runonlaulajien Kalevala ja jatkosodan tapahtumapaikat. Käymme kalevalaisissa kylissä runonlaulajien jäljillä (Vuokkiniemi, Vuoninen, Ontrei Malinen..), sekä Uhtuan rintamalla (Kis-Kis kukkulat, Eldanka, Röhö). Meillä on matkatoimiston puolesta kaksi asiantuntevaa opasta, joiden kertomuksia retken osallistujat voivat täydentää omilla, isältä tai sukulaisilta kuulluilla tarinoilla.
Lisäksi matkan erikoisuuksiin kuuluu vierailu Jyskyjärvellä. Kylä sijaitsee kolmessa saaressa, joihin kuljetaan komeita puisia riippusiltoja pitkin. Saunomme karjalaisessa kylyssä, ja rohkeimmat voivat pulahtaa Jyskyjärven aaltoihin. Luvassa on myös kyläläisten järjestämää kulttuuriohjelmaa. Yöpyminen Jyskyjärvellä on kylän siisteissä taloissa. Siellä voimme myös pagista karjalan kieltä. Tulkua työ Vienah käymäh! 
Myös Kostamus oli runonlaulajien ydinaluetta, mutta tänään tunnemme sen paremmin kaivoskombinaatista, jota suomalaiset (Finn-Stroi) olivat rakentamassa 1977-85 ja Kekkonen & Kosygin –patsaasta. Nykyään Kostamus on 30 000 asukkaan kaupunki. Se on kuin suomalainen 70-luvun lähiö.
Matkan hinta: noin 400€/hlö -70€ omalla viisumilla
Matkan hintaan sisältyy: bussikuljetus Kajaanista, 1. yö Kalevala hotelli Welt 2hh, 2. yö Jyskyjärvi perhemajoitus (ei 1h mahdollisuutta), 3. yö Kostamus Fregat hotelli/mökki; ruokailu puolihoidon mukaisesti (aamiainen + päivällinen), passin rekisteröintimaksu, ryhmäviisumi.
Hintaan ei sisälly: toimistokulut 15 € /lasku, sähköinen viisumianomuskaavake 5€/hlö
Matka-Moilasen ohjeita:
Ryhmäviisumia varten tarvitaan sähköisesti täytetty viisumianomuskaavake, 1 värillinen valokuva, kopio passista ja vakuutusyhtiön antama todistus matka-vakuutuksesta.  Viisumihakemuksen voi itse tehdä verkossa. Passin on oltava voimassa vähintään ½ vuotta matkan jälkeen, valokuva ei saa olla ½ vuotta vanhempi. Viisumiasiakirjat tulee toimittaa meille Kuopion toimistollemme 18.08.2019 mennessä. Tilausmatkat Oy Kauppakatu 55-57, 70110 Kuopio; puh. 017–2633323; sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  Pyynnöstä matkatoimisto tekee viisumihakemuksen. Lisätietoja: Pekka Moilanen puh. 0400 - 381 562.
Toiminta-aikataulu:
Pyydämme kaikkia matkasta kiinnostuneita ennakkoilmoittautumaan, jotta varaukset, matkaehdot ja ohjelma voidaan vahvistaa.
- ENNAKKOILMOITTAUMINEN 15.6.2019 mennessä: osallistujien nimet ja mahdolliset toiveet (aikataulu/liittyminen, majoitus, ohjelmaehdotuksia…): Lähetä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kopio Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
- Sitova ilmoittautuminen: 15.7.2019 mennessä, jonka jälkeen saat tarkemmat ohjeet, aikataulut, ohjelman ja maksuohjeet.
- Viisumiasiakirjat tulee toimittaa 18.8.2019 mennessä.
Huom! Ohjelma ei ole vielä lyöty viimeisen päälle lukkoon, joten otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ideoita matkan suhteen ml. liittymispaikat ja aikataulut.